Thursday, 21/2/2019 | 6:53 UTC+8

Pertunjukan pakaian dalam lelaki yang menjadi wanita lemas

Victoria Secret

Victoria Secret

Jakarta – Mendengar kata Victoria ‘s Secret Show, orang-orang langsung mengaitkan pergelaran fesyen pakaian dalam tersebut dengan perarakan wanita seksi yang berlenggak-lenggok di catwalk dalam balutan fesyen minim.

Mereka adalah para Angels alias bidadari Victoria ‘s Secret yang memikul tugas besar setiap tahunnya. Mempromosikan koleksi pakaian dalam terbaru brand tersohor itu ke hadapan pembeli berpotensi, termasuk diantaranya kaum selebriti.

Tapi, bukan hanya Victoria Secret ‘s satu-satunya brand pakaian dalam yang boleh menjadi magnet bagi ribuan orang. Tanda pakaian yang mempopularkan Gisele Bundchen, Miranda Kerr dan Alessandra Ambrosio itu punya saingan baru. Namanya 2 (X) IST.

Brand pakaian dalam lelaki itu menyuguhkan pergelaran busana istimewa guna merayakan hari jadi yang ke-25. Sebaliknya dengan Victoria ‘s Secret, 2 (X) IST memaparkan parade model lelaki. Benang merahnya ada pada kata seksi dan minimum.

Perbezaannya ada di barisan penonton. Jika Victoria ‘s Secret didominasi penonton lelaki, maka venue 2 (X) IST dipadati penonton wanita.

“Kami ingin memuaskan rasa imaginasi penonton,” kata Jason Scarlatti, pengarah kreatif 2 (X) IST, dilansir laman Mashable.

Bagi penonton wanita, hal ini adalah syurga. Para model berjalan di runway nyaris telanjang. Mempamerkan dada, perut dan paha berotot.

Kendati menawarkan fantasi pada wanita, beberapa tahun kebelakangan, 2 (X) IST sudah meletakkan diri sebagai brand gaya hidup walaupun pakaian dalam semata. Di luar pakaian dalam, mereka juga menyediakan rangkaian fesyen sukan dan aksesori. Selain itu, 2 (X) IST juga sama berkembang dengan menghadirkan koleksi busana sporty untuk wanita.

Sumber: CNN

About

POST YOUR COMMENTS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

F